Finalitzen les reunions sectorials per definir el nou Pacte Social per Lleida

La darrera trobada temàtica s’ha centrat en la Cultura i la Participació amb la proposta d’ un major arrelament als barris de la programació cultural i la implicació dels sindicats en grans projectes de ciutat

El document del Pacte Social per Lleida, que recollirà les aportacions realitzades pels sindicats en els diferents àmbits municipals, es portarà a aprovació abans de finals d’any

Amb la reunió sectorial centrada en els àmbits de la Cultura i la Participació han finalitzat avui les trobades de treball entre membres de l’Ajuntament de Lleida i representants dels sindicats CCOO i UGT, per definir el Pacte Social per Lleida 2020-23. Aquest document, que es preveu aprovar definitivament abans que acabi l’any, és un instrument de concertació amb els sindicats més representatius de la ciutat per dur a terme accions conjuntes per l’avenç de la ciutadania i del conjunt de treballadores i treballadors. 

La tinent d’alcalde i regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica,Jordina Freixanet, ha presidit la darrera trobada de treball per elaborar el nou Pacte per Lleida, centrada avui en la Cultura i la Participació. En el pla cultural s’ha acordat impulsar un major arrelament de la programació cultural als barris : “Volem planificar la programació des d’una òptica de la cultura d’arrelament, que permeti treballar la interculturalitat i donar difusió a totes les cultures”, ha explicat. 

Pel que fa la Participació Ciutadana, en la trobada d’avui s’ha acordat la implicació activa dels sindicats, en tant que representants de la ciutadaniam, en el Pla d’Ordenació Urbana Municipal, en l’elaboració de reglaments, també en els consells sectorials i territorials de la ciutat, així com en el Consell de Ciutat que es posarà en marxa durant el primer trimestre de 2021. 

Freixanet ha fet una valoració molt positiva des les reunions sectorials i individuals realitzades per elaborar el Pacte Social per Lleida per al període 2020-23, que permetran elaborar ja un esborrany definitiu del nou document, amb la previsió d’aprovar-lo abans de final d’any. 

Aquest nou pacte “preveu la implicació i treball dels sindicats en l’àmbit de la concertació de tots els aspectes de la ciutat de Lleida: en l’àmbit de la mobilitat, en l’ àmbit de l’educació, en l’àmbit de la participació, dels drets i llibertats, de la igualtat…. Els sindicats donen veu a la representació de la ciutat en el conjunt”, ha explicat la tinent d’alcalde, qui ha agraït les aportacions i compromís dels representants sindicals en el conjunt de trobades que realitzades per elaborar el document definitiu del nou Pacte Social per Lleida i que permetran planificar l’execució de les diferents mesures i acords en un termini de tres anys. 

Han participat en la reunió sectorial del Pacte Social per Lleida la tinent d’alcalde i regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional, Jordina Freixanet, els regidors Jaume Rutllant i Elena Ferre, Cristina Rodríguez, de CCOO i Ramon Moreno, d’UGT.

.

paeria.cat